We kregen een telefoontje van Maranke Pater of we onze medewerking wilden verlenen aan een bijzondere dag. Elke dag is uiteraard bijzonder, maar onze nieuwsgierigheid werd wel gewekt.
Maranke is bezig met een boek “Het Podium is voor jou” waarbij mensen met een verstandelijke beperking aan iemand worden gematcht en iets doen waar ze goed in zijn of waar ze mee bezig zijn.

Elise zou de uitverkorene voor deze dag zijn. Elise wilde graag trouwen met haar denkbeeldige vriend ‘David”.Voor het boek wordt elke persoon met een verstandelijke beperking gekoppeld aan een bekende Nederlander en de match van Elise zou dan Mary Borsato zijn aangezien zij ook een bruidsmodezaak heeft. Ze mocht bij Mary jurken passen. En aan ons de vraag of wij voor later op de dag een  jurk wilden verzorgen voor de fotoshoot en voor de trouwceremonie die dan plaats zou vinden.
We vinden het een geweldig initiatief.  Mijn oom, de broer van mijn moeder had ook het syndroom van down. Hij kon ook altijd helemaal opgaan in een fantasiewereld en daar heel veel plezier uithalen. Hij ging zelf door als Arnie Alberts van Goede tijden Slechte tijden en iedereen die hij kende had een rol in de serie. Al heeft hij wel een keer een ambulance gebeld en naar het adres laten gaan van diegene die voor Suzanne Balk doorging omdat er in de serie een ambulance heenging. Maar goed als je op een leuke wijze mee kan werken aan een bijzondere dag voor een bijzondere wens, wat anders nooit mogelijk zou kunnen zijn, dan is dat sowieso al heel bijzonder. We hoefden er dan ook niet lang over na te denken.
Op 7 september rond 17.00, iets later dan gepland, kwam er dan ook een limousine bij onze bruidsmodezaak de dam oprijden. Elise stapte een beetje verlegen uit en kreeg eerst wat drinken bij ons. Ze had er immers een lange rit vanuit Alkmaar opzitten. Ik had haar van een klein beetje make-up voorzien en heb haar in een prachtige 3 kwart jurk, die bij haar precies op de goede hoogte viel, gehesen. Ze was al aardig moe en deze jurk was lekker praktisch voor haar. Uiteraard hadden we nog even een foto gemaakt en daarna ging ze weer op pad met haar ‘David” om samen met hem te gaan trouwen. – Susan / Susil’s Bruidsatelier

In November is het boek; ” Het Podium is voor jou”verkrijgbaar bij de boekhandel.