Tips

trouwjurk passen

Aantal mensen

Neem niet teveel mensen mee tijdens het uitzoeken van een trouwjurk. Dit is niet verkeerd bedoelt, maar soms vindt een bruid het maken van een keus lastiger als ze door teveel mensen wordt beïnvloed. Neem de mensen mee die jou goed kennen zodat je een jurk vindt die goed bij jou past. Een goede verkoopster kan jou helpen bij het vinden van een jurk die goed is voor jouw figuur en zal rekening houden met jouw persoonlijke wensen. Mocht je het lastig vinden om een selectie te maken van de mensen die je meeneemt, wellicht is het dan een suggestie om de mensen die je meevraagt te splitsen. Je kan andere mensen ook bij een vervolgafspraak meenemen. Je moet jouw trouwjurk immers ook nog doorpassen.

bruidskapsel-en-bruidsvisag

Haar en make-up

Hoe fijn is het als je het complete plaatje vooraf al kan zien? Bij Susil’s is er de mogelijkheid om de proefsessie voor je bruidskapsel en visagie te combineren met een doorpas van jouw trouwjurk. We kunnen ook op de dag zelf bij je thuiskomen zodat je niet meer de deur uit hoeft om zo tijd te besparen.

haarschuim

Haarschuim

Als je de avond voor jullie trouwdag je haar wast en na het wassen een goede bol schuim over je haar insmeert, en deze niet meer uitwast, dan blijft jouw bruidskapsel de volgende dag veel beter zitten.

badjas voor website

Badjas

Als de kapster en visagiste bij jou thuiskomt is is het handig om alvast jouw lingerie aan te trekken en daarover heen een badjas aan te doen
alvorens je de trouwjurk aandoet. Jouw kapsel en visagie kan dan gedaan worden en je hoeft niets meer over je hoofd heen uit te doen als je de trouwjurk aan gaat doen.

trouwschoenen elsa coloured shoes

Trouwschoenen

Heb je nieuwe trouwschoenen gekocht dan is het aan te raden deze in te lopen zodat ze soepel worden en zich naar jouw
voeten vormen. Je kan dit een half uurtje per avond doen voorafgaand aan jullie trouwdag. Het hoeft dus niet veel tijd in te nemen.

corsage man

Corsage

Op deze foto kan je zien hoe de corsage geplaatst dient te worden bij de man; Het steeltje naar beneden en op de linker borst.
De corsage bij de vrouwen dient naar beneden te worden geplaatst en ook op de linker borst te worden bevestigd.

bruidspaar zittend

Aan welke kant sta of zit je

Deze vraag wordt ons vaak gesteld. Voordat je getrouwd bent staat en zit de bruid rechts van de bruidegom. In het gemeentehuis/trouwlocatie staat en zit de bruid dus rechts van de bruidegom. Mocht jouw vader je weggeven, voorafgaand aan de huwelijksceremonie, dan is het praktischer om jouw vader dan ook links van jou te laten lopen tijdens het weggeven.
Als je getrouwd bent sta en zit je links van de bruidegom. Je eindigt dus dicht bij zijn hart. In de kerk sta en zit je dus links van de bruidegom.
Je bent namelijk al getrouwd en vraagt Gods zegen over jullie huwelijk..

lachend koppel

Geniet

Soms lopen de dingen niet zoals gepland. Hoe strakker je de dag indeelt des te groter is de kans dat iets niet zo loopt zoals je het van te voren had bedacht. Als iets anders loopt wil het niet zeggen dat het fout is.
Plan de dag in grote lijnen en laat de rest van de details aan een ceremoniemeester over. Geniet vooral van elk moment op jullie dag!

Getuigen

De getuigen zorgen ervoor dat het huwelijk rechtsgeldig is. Voor de wet zijn er minimaal 2 en maximaal 4 getuigen nodig.
Of jij er meer hebt dan jouw partner maakt niet uit. Je bent dus vrij in het kiezen ervan. De getuige moet minimaal 18 jaar oud zijn.