Tips

 

HAAR EN MAKE-UP AAN HUIS
bruidskapsel-en-bruidsvisag

Een kapster of visagiste die thuis komt op de dag zelf kan tijdbesparend zijn.
Je hoeft ook niet meer de deur en je kan je dus ontspannen voorbereiden op de aankomst van de bruidegom.
Bij Susil’s is er ook een mogelijkheid voor het boeken van een kapster en visagiste aan huis.


HAARSCHUIM
haarschuim
Als je de avond voor jullie trouwdag je haar wast en na het wassen een goede bol schuim over je haar insmeert, en deze niet meer uitwast, dan blijft jouw bruidskapsel de volgende dag veel beter zitten.


BADJAS

badjas voor website
Als de kapster en visagiste bij jou thuiskomt is is het handig om alvast jouw lingerie aan te trekken en daarover heen een badjas aan te doen
alvorens je de trouwjurk aandoet. Jouw kapsel en visagie kan dan gedaan worden en je hoeft niets meer over je hoofd heen uit te doen als je de trouwjurk aan gaat doen.


TROUWSCHOENEN INLOPEN

trouwschoenen elsa coloured shoes
Heb je nieuwe trouwschoenen gekocht dan is het aan te raden deze in te lopen zodat ze soepel worden en zich naar jouw
voeten vormen. Je kan dit een half uurtje per avond doen voorafgaand aan jullie trouwdag. Het hoeft dus niet veel tijd in te nemen.


TROUWJURKEN PASSEN
trouwjurk passen

Neem niet teveel mensen mee tijdens het passen van een trouwjurk. Dit is niet verkeerd bedoelt, maar soms vindt een bruid het maken van een keus lastiger als ze door teveel mensen wordt beïnvloed. Neem de mensen mee die jou goed kennen zodat je een jurk vindt die goed bij jou past. Een goede verkoopster kan jou helpen bij het vinden van een jurk die goed is voor jouw figuur en zal rekening houden met jouw persoonlijke wensen. Mocht je het lastig vinden om een selectie te maken van de mensen die je meeneemt, wellicht is het dan een suggestie om de mensen die je meevraagt te splitsen. Je kan andere mensen ook bij een vervolgafspraak meenemen. Je moet jouw trouwjurk immers ook nog doorpassen.


AAN WELKE KANT STA (zit) JE?
bruidspaar zittend
Deze vraag wordt ons vaak gesteld. Voordat je getrouwd bent staat en zit de bruid rechts van de bruidegom. In het gemeentehuis/trouwlocatie staat en zit de bruid dus rechts van de bruidegom. Mocht jouw vader je weggeven, voorafgaand aan de huwelijksceremonie, dan is het praktischer om jouw vader dan ook links van jou te laten lopen tijdens het weggeven.
Als je getrouwd bent sta en zit je links van de bruidegom. Je eindigt dus dicht bij zijn hart. In de kerk sta en zit je dus links van de bruidegom.
Je bent namelijk al getrouwd en vraagt Gods zegen over jullie huwelijk.


CORSAGE
corsage man
Op deze foto kan je zien hoe de corsage geplaatst dient te worden bij de man; Het steeltje naar beneden en op de linker borst.
De corsage bij de vrouwen dient naar beneden te worden geplaatst en ook op de linker borst te worden bevestigd.


GENIET
lachend koppel
Soms lopen de dingen niet zoals gepland. Hoe strakker je de dag indeelt des te meer kans dat iets niet zo loopt zoals je het van te voren had bedacht.
Plan de dag in grote lijnen en laat de rest van de details aan een ceremoniemeester over. Geniet vooral van elk moment op jullie dag!


GETUIGEN

De getuigen zorgen ervoor dat het huwelijk rechtsgeldig is. Voor de wet zijn er minimaal 2 en maximaal 4 getuigen nodig.
Of jij er meer hebt dan jouw partner maakt niet uit. Je bent dus vrij in het kiezen ervan.