Update 19 mei 2020

Deze blog schrijf ik naar aanleiding van het persbericht van 19 mei 2020.
Heb jij trouwplannen en wil je heel graag weten hoe het zit met jouw bruiloft tijdens COVID-19?
Wellicht kan deze blog jou antwoord geven op de vragen die je hierover hebt. Zit jouw vraag hier niet bij, dan kan je altijd een mail sturen naar info@susilsbruidsatelier.nl en dan hoop ik jouw vraag zo spoedig mogelijk te kunnen beantwoorden (bron:persbericht en theperfectwedding.nl)

Kan mijn huwelijk doorgaan:
Het wettelijk sluiten van jullie huwelijk, kan doorgaan, maar wel maar met maximaal 30 personen die ook allemaal 1,5 meter afstand van elkaar moeten houden! Dit betekent dus dat huwelijksvoltrekkingen bij de gemeente, in de kerk en op een officiële trouwlocatie door mogen gaan. Omdat officiële trouwlocaties vaak ook een horecagelegenheid zijn, kan het zo zijn dat ze de deuren in mei nog volledig gesloten hebben door de maatregel die er vanwege COVID-19 op alle horecagelegenheden rust.

 En hoe zit het eigenlijk met het trouwfeest:
Jullie trouwfeest kan t/m 1 juni helaas niet doorgaan! De uitzondering met maximaal 30 aanwezige personen geldt momenteel echt enkel en alleen voor de huwelijksvoltrekking. Horecagelegenheden mogen vanaf 1 juni wel maximaal 30 personen ontvangen en vanaf 1 juli zijn dat 100 personen! Overleg dus samen met de trouwlocatie wat ten tijde van jullie bruiloft, uiteraard met inachtneming van de maatregelen, de mogelijkheden zijn.

Maar ik lees ook dat evenementen tot 1 september verboden zijn? Hoe zit dat dan? Een bruiloft is toch ook een evenement:Het klopt inderdaad dat vergunnings- en meldingsplichtige evenementen verboden zijn tot 1 september. Een bruiloft kan misschien gezien worden als een evenement, maar valt officieel niet onder deze regeling! Wel is het zo dat bruiloften met een vergunningsplicht onder de regeling van 1 september vallen. Sommige trouwlocaties hebben deze vergunningsplicht ook en daarom is het van belang om bij jouw trouwlocatie na te vragen of zij onder deze regeling vallen. Heb je zelf geen vergunning aangevraagd (wat voor de meeste bruidsparen zo zal zijn), dan valt jouw bruiloft dus niet onder de regeling van 1 september, maar geldt de aanvullende maatregel voor de huwelijksvoltrekking t/m 30 juni

Aantal personen:Per 1 juni 2020 mogen horecagelegenheden weer max. 30 gasten ontvangen – op reservering en met inachtneming van 1,5 meter afstand. Dat telt ook voor het diner en trouwfeest van bruiloften.
Update 19 mei: Bij de trouwlocatie geldt dat exclusief het aanwezige personeel.

Per 1 juli 2020 mogen restaurants max. 100 personen verwelkomen. Wederom alleen op reservering, met inachtneming van 1,5 meter afstand. Er kan dus getrouwd worden met maximaal 100 personen update 19 mei 2020: Dat is exclusief personeel.

Kunnen er ook daadwerkelijk 30 of per 1 juli 100 gasten komen: Informeer bij het gemeentehuis, locatie, kerk of restaurant naar het maximaal aantal personen die ze in een zaal/ruimte kunnen plaatsen. Het kan zijn dat er minder mensen in de ruimte kunnen en je dus af moet wijken van de 30 personen.

Moet je afstand blijven houden: Je moet altijd 1,5 meter afstand houden.

Geldt de 1,5 meter afstand ook voor gezinnen:
Bij officiële gelegenheden dient de 1,5 meter afstond aan te worden gehouden en dat geldt ook voor gezinnen. Dat geldt dus bij de ceremonie waarbij de ambtenaar aanwezig is,in het gemeentehuis of in de kerk. Bij een onofficiële gelegenheid mogen gezinnen wel bij elkaar zijn. (Bij sommige gemeenten mogen gezinnen wel bij elkaar,check dit dus vooraf bij jullie gemeente)

Is het handig om het door te geven aan de gemeente dat je een bruiloft viert: Dat zou ik wel doorgeven, stel dat er mensen zijn die klagen dan krijg je geen problemen met de politie. Informeer vooraf wellicht ook jouw buren.

Is een bruiloft nog wel leuk op 1,5 meter afstand: Het is sowieso leuk dat er weer een feest plaatsvindt waarbij meerdere mensen aanwezig kunnen zijn. Als je een creatieve invulling geeft aan de 1,5 meter afstand hoeft het absoluut geen belemmering zijn.

Mag je wel dichter bij elkaar zijn als je een mondkapje draagt: nee, dat mag niet.

Hoe zit het met een bruiloft in augustus, zijn de regels dan soepeler:
Dat kunnen we op dit moment niet zeggen, dan gelden op dit moment de regels zoals ze gelden vanaf 1 juli. Als er wijzigingen zijn zal ik een update op onze site plaatsen.

Moet ik op de foto’s ook 1,5 meter afstand houden: ja, dat moet. Alleen bij niet-officiële gelegenheden mogen gezinnen bij elkaar (en bij sommige gemeenten)

Kunnen er ook daadwerkelijk 30 gasten komen vanaf 1 juni en vanaf 1 juli 100 personen: Dat is afhankelijk van jouw locatie, gemeente en de beschikbare ruimte (om de 1,5 meter afstand te kunnen garanderen) Check dit dus altijd vooraf met de locatie of gemeente.

Wordt het annuleren van de bruiloft verzekerd:
In tegenstelling tot eerdere berichtgeving wordt het annuleren van de bruiloft door het Coronavirus niet meer door bruiloftsverzekeringen gedekt!

Is de levertijd langer dan normaal:
Bij sommige bruidszaken is deze levertijd langer. Bij Susil’s Bruidsatelier is de levertijd niet langer. Wij hanteren een levertijd van maximaal 4 maanden en wij hebben, in geval van nood, een grote voorraad trouwjurken. Er kan dus ook op korte termijn getrouwd worden!

Susil’s en de maatregelen:

COVID-19 update (2 mei)

Ben jij op zoek naar jouw droomtrouwjurk?
Susil’s biedt vanaf heden pasmogelijkheden, maar wel op aangepaste wijze:

♥Allereerst vragen wij onze bruiden de handen te wassen bij binnenkomst.
♥Bij voorkeur neem je één andere persoon mee en hoogstens 2 personen.
♥We werken met een beschermingskap en handschoenen zodat we de bruiden toch kunnen helpen.
♥Je bent de enige bruid bij ons in de zaak.
♥We hebben we een speciaal scherm waarachter we jou kunnen helpen.
♥Indien er sprake is van luchtwegklachten zoals hoesten, neusverkoudheid, kortademigheid, smaak- en reukverlies of koorts dan adviseren we je om de afspraak nog uit te stellen totdat deze symptomen voorbij zijn.
♥Indien er in de voorgaande 14 dagen contact is geweest met een COVID-19 besmet persoon dan kan de afspraak voorlopig ook niet doorgaan.

Uiteraard doen we er onder de aangepaste omstandigheden alles aan om er een gezellige aangelegenheid van te maken. Het feestje begint immers al bij het uitzoeken van de jurk!

Wil je kans maken op een verzorgingspakket? Kijk dan op onze actiepagina en doe mee aan onze HART VOOR DE ZORG speurtocht!

Heb jij jouw jurk bij Susil’s gekocht en wil je weten hoe het zit met het doorpassen van jouw trouwjurk?
♥Wij proberen zoveel mogelijk door te passen na 20 mei.

Graag tot ziens!
Gerda en Susan