Update 28-9-2020

Heb jij trouwplannen en wil je heel graag weten hoe het zit met jouw bruiloft tijdens COVID-19?
Wellicht kan deze blog jou antwoord geven op de vragen die je hierover hebt. Zit jouw vraag hier niet bij, dan kan je altijd een mail sturen naar info@susilsbruidsatelier.nl en dan hoop ik jouw vraag zo spoedig mogelijk te kunnen beantwoorden (bron:persbericht en theperfectwedding.nl)

28 september 2020 

Het kabinet heeft nieuwe landelijke maatregelen aangekondigd. Ze gaan morgenavond om 18:00 uur in (dinsdag 29 september) en gelden voor minimaal drie weken. Dit zijn de maatregelen die specifiek van invloed zijn op bruiloften (wordt eventueel nog aangevuld op basis van informatie van de Rijksoverheid):

  • Voor bijeenkomsten buiten geldt een maximum aantal van 40 personen en binnen een maximum aantal van 30 personen dat samen mag komen. Dat is exclusief personeel en inclusief kinderen t/m 12 jaar. Thuis mag je nog maar maximaal 3 mensen ontvangen en dit is exclusief kinderen t/m 12 jaar.
  • Alle horecagelegenheden moeten om 22:00 uur hun deuren sluiten en de laatste inloop is om 21:00 uur.

 

1 juli 2020
Kan mijn huwelijk doorgaan:
Vanaf 1 juli is er geen bovengrens voor het aantal gasten binnen of buiten.
Hierbij geldt wel dat de 1,5 meter afstand moet worden aangehouden en er vaste zitplaatsen moeten zijn voor de genodigden. Er moet een gezondheidscheck vooraf plaatsvinden en alles op reservering. Check dus vooraf hoeveel mensen er in een ruimte kunnen (gemeente, trouwlocatie en/of kerk). 

 En hoe zit het eigenlijk met het trouwfeest:
vanaf 1 juli mogen Horeca-gelegenheden meer dan 100 gasten ontvangen. Overleg dus samen met de trouwlocatie wat ten tijde van jullie bruiloft, uiteraard met inachtneming van de maatregelen, de mogelijkheden zijn en of ze aan de voorwaarden kunnen voldoen. Anders geldt 100 personen binnen en maximaal 250 personen buiten. Hierbij geldt wederom de regel de 1,5 meter afstandsregel, de reservering en een gezondheidscheck vooraf.

Kunnen er ook daadwerkelijk 100/250 gasten komen: Informeer bij het gemeentehuis, locatie, kerk of restaurant naar het maximaal aantal personen die ze in een zaal/ruimte kunnen plaatsen. Het kan zijn dat er minder mensen in de ruimte kunnen en je dus af moet wijken van het aantal dat je voor ogen hebt.

Moet je afstand blijven houden: Je moet altijd 1,5 meter afstand houden.

Geldt de 1,5 meter afstand ook voor gezinnen:
Bij officiële gelegenheden dient de 1,5 meter afstond aan te worden gehouden en dat geldt ook voor gezinnen. Dat geldt dus bij de ceremonie waarbij de ambtenaar aanwezig is,in het gemeentehuis of in de kerk. Bij een onofficiële gelegenheid mogen gezinnen wel bij elkaar zijn. (Bij sommige gemeenten mogen gezinnen wel bij elkaar,check dit dus vooraf bij jullie gemeente)

Is het handig om het door te geven aan de gemeente dat je een bruiloft viert: Dat zou ik wel doorgeven, stel dat er mensen zijn die klagen dan krijg je geen problemen met de politie. Informeer vooraf wellicht ook jouw buren.

Is een bruiloft nog wel leuk op 1,5 meter afstand: Het is sowieso leuk dat er weer een feest plaatsvindt waarbij meerdere mensen aanwezig kunnen zijn. Als je een creatieve invulling geeft aan de 1,5 meter afstand hoeft het absoluut geen belemmering zijn.

Mag je wel dichter bij elkaar zijn als je een mondkapje draagt: nee, dat mag niet.
Op de site Reismondkapjes.nl verkopen wij mondkapjes. Wil je toch creatief omgaan met het COVID-19 en jullie foto’s … We verkopen ook party mondkapjes voor de gasten en hebben een heus bruids-en bruidegom mondkapje. Of wat dacht je van het wereldmondkapje voor jullie huwelijksreis.

Hoe zit het met een bruiloft in augustus, zijn de regels dan soepeler:
Dat kunnen we op dit moment niet zeggen, dan gelden op dit moment de regels zoals ze gelden vanaf 1 juli. Als er wijzigingen zijn zal ik een update op onze site plaatsen.

Moet ik op de foto’s ook 1,5 meter afstand houden: ja, dat moet. Alleen bij niet-officiële gelegenheden mogen gezinnen bij elkaar (en bij sommige gemeenten)

Wordt het annuleren van de bruiloft verzekerd:
In tegenstelling tot eerdere berichtgeving wordt het annuleren van de bruiloft door het Coronavirus niet meer door bruiloftsverzekeringen gedekt!

Is de levertijd langer dan normaal:
Bij sommige bruidszaken is deze levertijd langer. Bij Susil’s Bruidsatelier is de levertijd niet langer. Wij hanteren een levertijd van maximaal 4 maanden en wij hebben, in geval van nood, een grote voorraad trouwjurken. Er kan dus ook op korte termijn getrouwd worden!

Susil’s en de maatregelen:

COVID-19 update (1juli 2020)

Ben jij op zoek naar jouw droomtrouwjurk?
Susil’s biedt vanaf heden pasmogelijkheden, maar wel op aangepaste wijze:

♥Allereerst vragen wij onze bruiden de handen te wassen bij binnenkomst.
♥We werken met een mondkapje en handschoenen zodat we de bruiden toch kunnen helpen.
♥Je bent, tijdens het passen, de enige bruid bij ons in de zaak.
♥We hebben we een speciaal scherm waarachter we jou kunnen helpen, mocht je hier de voorkeur aan geven.
♥Indien er sprake is van luchtwegklachten zoals hoesten, neusverkoudheid, kortademigheid, smaak- en reukverlies of koorts dan adviseren we je om de afspraak nog uit te stellen totdat deze symptomen voorbij zijn.
♥Indien er in de voorgaande 14 dagen contact is geweest met een COVID-19 besmet persoon dan kan de afspraak voorlopig ook niet doorgaan.

Uiteraard doen we er onder de aangepaste omstandigheden alles aan om er een gezellige aangelegenheid van te maken. Het feestje begint immers al bij het uitzoeken van de jurk!

Wil je kans maken op een verzorgingspakket? Kijk dan op onze actiepagina en doe mee aan onze HART VOOR DE ZORG speurtocht!

Graag tot ziens!
Gerda en Susan